top of page
Zoeken
  • Nancy Muylaert

voeding met respect voor aarde, dieren en mensen

Nu vervuilen we onze grond, lucht en water. We eten behandeld voedsel en producten van dieren waar vaak respectloos mee omgegaan wordt.

Het wordt tijd dat we ons gezond verstand gebruiken en samenwerken mét, in plaats van tegen de natuur. Anders vernietigen we onszelf want we zijn een deel van de natuur.

Als we echt willen weten hoe dieren en planten behandeld worden of hoe sommige ‘voedings’middelen tot stand komen, kunnen we veel informatie vinden dankzij mensen die hun kennis daarover met ons delen. We moeten niet luisteren naar multinationals die niet geven om onze gezondheid maar enkel om hun eigen winst.

In een nieuwe wereld is essentiële, natuurlijke voeding zoals groenten, fruit, granen en water goedkoop en toegankelijk voor iedereen. Als we van onszelf houden weten we welke voeding gezond is en welke niet.

In een nieuwe wereld is zelf telen een hoofdvak in de scholen zodat we later de keuze hebben om voor onszelf te zorgen als we dat willen.

In een nieuwe wereld eten we minder, wat beter is voor de aarde en onze gezondheid.

In een nieuwe wereld gaan we voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Doen en zijn

Doen en zijn, wat komt eerst? Onze samenleving is alvast gericht op doen. Als we tegen onze kinderen zeggen dat ze moeten flink zijn, bedoelen we eigenlijk dat ze flink moeten doen. Dit doen is flink

Angst of vertrouwen, wat kiezen we?

Hoe omgaan met wat er gaande is in de wereld? Hoe omgaan met opgelegde beperkingen, verschillende meningen, … het houdt me bezig, ik zoek naar antwoorden in mezelf, wil mijn overdenkingen en twijfels

Loslaten, Vertrouwen, Leven

Angst en vertrouwen, twee tegengestelden. Kunnen we in het ene aspect van ons leven meer vertrouwen hebben dan in het andere? Op het eerste zicht lijkt het van wel ; we kunnen, bijvoorbeeld, met vertr

Kommentare


bottom of page