top of page
Zoeken
  • Nancy Muylaert

Vernieuwing betekent uit onze comfortzone komen

Velen van ons leven letterlijk en figuurlijk in comfort. Waarom zouden we veranderen?

Wat we hebben en doen is een gewoonte geworden en dit loslaten kan met angst gepaard gaan want wat we hebben en doen, biedt ons zekerheid. Of toch niet?

Een simpel virus laat ons ervaren dat de zekerheid die we denken te hebben, bijzonder broos tot nihil is.

Velen van ons hebben zoveel comfort dat ze nauwelijks iets voelen van deze crisis. Misschien wordt er wel de bedenking gemaakt : ’wie had dit gedacht?’ en ‘ ja, misschien kunnen sommigen dingen anders maar geef ons toch maar het ‘normale’, de gewoonte, de zekerheid,..’

Nu, ik vind dat normale niet zo normaal meer. Hoe langer ik hier rondloop, hoe meer ik me anders voel, hoe meer gewoonte voor mij vreemd wordt en hoe meer vragen ik me stel bij ‘zekerheid’.

Ondanks al onze zogezegde vrijheid, zijn we gebonden aan handen en voeten door het (geld)systeem. O ja, we kunnen reizen, restaurants bezoeken en shoppen tot we erbij neer vallen. Maar nee, we zijn nooit bevredigd, nooit voldaan. Wel voor even maar steeds korter.

Wat willen we bevredigen? Wat zoeken we? Waarom worden we ondanks al onze luxe ziek? Waarom ontstaan er zoveel problematieken met onze kinderen ?

Om dit te doorgronden, is het nodig onszelf eerlijk te bevragen, ruimer te kijken dan naar ons eigen ‘veilige’ wereldje en ja, misschien uit onze comfortzone te treden.

Er zijn mensen die nu al harde noten kraken, die in een financiële wurggreep zitten waaruit ze zich zullen bevrijden of ten onder gaan. Maar bij de meerderheid staat het water nog niet aan de lippen, we hebben het nog te goed. Waarom wachten tot meerdere rampen het water letterlijk en figuurlijk laat stijgen?

We hebben alles in huis om het anders te kunnen doen, waarom wachten?


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Doen en zijn

Doen en zijn, wat komt eerst? Onze samenleving is alvast gericht op doen. Als we tegen onze kinderen zeggen dat ze moeten flink zijn, bedoelen we eigenlijk dat ze flink moeten doen. Dit doen is flink

Angst of vertrouwen, wat kiezen we?

Hoe omgaan met wat er gaande is in de wereld? Hoe omgaan met opgelegde beperkingen, verschillende meningen, … het houdt me bezig, ik zoek naar antwoorden in mezelf, wil mijn overdenkingen en twijfels

Loslaten, Vertrouwen, Leven

Angst en vertrouwen, twee tegengestelden. Kunnen we in het ene aspect van ons leven meer vertrouwen hebben dan in het andere? Op het eerste zicht lijkt het van wel ; we kunnen, bijvoorbeeld, met vertr

Comments


bottom of page