top of page
Zoeken
  • Nancy Muylaert

Als alle informatie eerlijk gedeeld wordt, kunnen ze best zelf beslissingen nemen

Nu krijgen we maar een deel van de informatie, die verspreid wordt door grote bedrijven die voor ons denken zodat we hun spul kopen en zij veel geld verdienen. Hun intenties zijn niet ons welzijn maar het hunne.

Als we het hele verhaal weten van de vaccinaties, de voor- en nadelen in alle eerlijkheid, dan kunnen we zelf beslissen. Nu weten we enkel wat een deel van de wetenschap ons vertelt. Vele andere onderzoeken en voorvallen worden vakkundig onder de mat geschoven. Nu wordt er zo gehandeld dat we denken dat alle vaccinaties verplicht zijn, terwijl enkel polio verplicht is voor kinderen.

Het wordt tijd dat we het hele verhaal krijgen en de vrijheid hebben om zelf te beslissen. Het wordt tijd dat mensen die anders beslissen evengoed geaccepteerd worden.

Als we het hele verhaal kennen van ziektes, als we een holistisch beeld ervan krijgen, dan kunnen we op verschillende niveaus werken om beter te worden. Nu wordt er zelfs niet naar het hele lichaam gekeken. Specialisten kijken naar één deel van het lichaam, hun specialisatie. Slechts enkelen kijken ruimer, naar levensstijl, voeding, psyché. Onze levenssituatie en negatieve gedachten kunnen ons ziek maken. Daaraan werken is minstens even belangrijk.

Het wordt tijd dat traditionele en alternatieve geneeskunde (homeopathie, accupunctuur, kruidengeneeskunde e.d. )gaan samenwerken in het voordeel en voor het welzijn van de mens. Het wordt tijd dat dezen die kiezen voor de alternatieve weg ook geaccepteerd worden in hun keuze.

Als we het hele verhaal begrijpen van de menstruatiecyclus en de menopauze, kunnen we zien dat ze ons een extra teken geven als ons leven niet op de juiste weg zit of als er nog onverwerkte issues zijn. Nu ervaren we het als een last, een taboe, zelfs een ziekte. We proberen de menstruatiecyclus en de menopauze te negeren met pillen en hormonale geneesmiddelen.

Het wordt tijd dat we het hele verhaal van de vrouwelijke cyclus begrijpen zodat we beter kunnen beslissen welke voorbehoedsmiddelen en geneesmiddelen we al dan niet gaan gebruiken.

“Onszelf helen is onderdeel van het helen van de aarde”

Starhawk

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Doen en zijn

Doen en zijn, wat komt eerst? Onze samenleving is alvast gericht op doen. Als we tegen onze kinderen zeggen dat ze moeten flink zijn, bedoelen we eigenlijk dat ze flink moeten doen. Dit doen is flink

Angst of vertrouwen, wat kiezen we?

Hoe omgaan met wat er gaande is in de wereld? Hoe omgaan met opgelegde beperkingen, verschillende meningen, … het houdt me bezig, ik zoek naar antwoorden in mezelf, wil mijn overdenkingen en twijfels

Loslaten, Vertrouwen, Leven

Angst en vertrouwen, twee tegengestelden. Kunnen we in het ene aspect van ons leven meer vertrouwen hebben dan in het andere? Op het eerste zicht lijkt het van wel ; we kunnen, bijvoorbeeld, met vertr

Comments


bottom of page